Dziś mam dla Was koleją propozycję na niedzielny obiad. Tym razem proponuję zupę botwinkową z fetą i ziemniakami. Przepis autorstwa Asi z Kwestii Smaku powalił mnie na kolana. Mogłabym jeść to danie na okrągło. Jest to typowo wiosenna zupa, ale i zimą możliwa do zrobienia. Zamiast botwinki można do zupy dodać ugotowane i starte buraki. Stare ziemniaki zamiast młodych też się nadadzą. Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego. No i oczywiście feta! Nie rezygnujcie z niej, bo wnosi do tej zupy bardzo wiele dobrego.
1 Comment
w sobotę robiła botwinkową też z ziemniakami, ale ta feta brzmi zachęcająco, następnym razem wypróbuję koniecznie! a botwinkę mam w słoikach wprost z wiosennej działki – mama w ten sposób ją przetwarza, stąd botwinka jest u mnie dostępna zawsze świeża także zimą 🙂 pozdrawiam!