Pora obiadowa już minęła, dlatego chcę polecić Wam małe co nieco na deser i kolację lub podwieczorek. Pierwszą propozycję znalazłam na opakowaniu kiełków grochu cukrowego i pokochałam. Drugą propozycją piekłam wczoraj po północy (czyli właściwie dzisiaj) i wstyd się przyznać, ale zniknęła już polowa blachy 🙂 Sałatkę o dziwo robiłam według przepisu, a do ciasta dodałam dojrzałego bana i 2 łyżki kakao, pominęłam sól, a cukier zastąpiłam łyżką miodu i łyżka melasy trzcinowej.


Sałatka z kalarepką i kiełkami
Składniki:
1/2 dużej kalarepy
1/2 dużego jabłka
łyżka posiekanego koperku
łyżka kiełków grochu cukrowego
łyżka jogurtu naturalnego
sok z cytryny
sól cukier
Kalarepę i jabłko umyć, obrać i pokroić w paseczki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Write A Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.