Według prognoz upały nie będą opuszczać nas przez najbliższe kilka dni, pomyślałam więc, że przepis na kolejne, wegańskie lody może Wam się przydać. Tym razem na tapetę wzięłam gruszkę. Sparowałam ją z dojrzałym awokado, mlekiem kokosowym i ziarenkami wanilii. Jeżeli nie przepadacie za awokado, dołóżcie zamiast niego drugą puszkę mleka koksowego, bo jego smak w lodach jest wyczuwalny.



SKŁADNIKI:
2 duże, bardzo dojrzałe gruszki
dojrzałe awokado
puszka mleka kokosowego 82% (stała część)
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki cukru trzcinowego
ziarenka z jednej laski wanilii

Puszkę mleka kokosowego włóż na noc do lodówki, do produkcji lodów wykorzystaj tylko stałą część. Zmiksują ją z pozostałymi składnikami i przelej do foremek.

Write A Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.