Niezależnie od tego, czy lubicie i obchodzicie walentynki, czy nie, mam dla Was ultra łatwy przepis na jadalne, czekoladowe masło do ust i ciała, które sprawdzi się też w roli olejku do masażu (po delikatnym podgrzaniu) lub nawet kryzysowego deseru. A najlepsze jest to, że składniki do jego wykonania bez problemu zajdziecie w każdym dyskoncie. Pamiętajcie tylko, żeby wybrać olej kokosowy nierafinowany, dzięki temu masło będzie pachniało i smakowało nie tylko czekoladą, ale też kokosem właśnie. Takie bounty tylko wegańskie i w kremie:)

SKŁADNIKI:
2 kostki gorzkiej czekolady
5 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego
Składniki włóż do szklanki/zlewki i rozpuść w kąpieli wodnej, dokładnie wymieszaj i przelej do ładnego, szklanego, wyparzonego i wytartego do sucha słoiczka. Zostaw do zastygnięcia.
Masła używaj do ust, ciała lub do masażu. Możesz je też zjeść w chwili kryzysu 😀
Ponieważ kosmetyk nie zawiera konserwantów, zużyj go w ciągu miesiąca. Podczas nakładania uważaj, żeby nie nachlapać do pojemniczka wodą. Masło nakładaj suchymi rękami (więcej o BHP stosowania domowych kosmetyków i ich konserwowaniu znajdziesz tutaj).

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.