Po kilku miesiącach oczekiwania mogę w końcu zajadać się zielonymi grejpfrutami. Od około dwóch tygodni jem przynajmniej jednego dziennie, najczęściej solo lub w zielonym smoothie. Dziś przypomniałam sobie o bardzo prostym deserze, który bez wyrzutów sumienia można zjeść zamiast drugiego śniadania. Jeśli jednak niepokoi was kaloryczność mleka kokosowego, zastąpcie je jogurtem naturalnym (dowolnego pochodzenia) i deser posypcie odrobiną wiórków kokosowych.
SKŁADNIKI:
zielony grejpfrut
mleko kokosowe
kilka migdałów
Grejpfruta obieramy, miąższ oddzielamy od białych błonek. Do owocu dodajemy schłodzone mleko kokosowe i kilka obranych migdałów. Podajmy zaraz po przygotowaniu.

Podobał Ci się ten post? Podziel się:

7 komentarzy

  1. Ciekawa jestem tego smaku. Przyznam, że tak na "sucho" nie bardzo to widzę ale najwyraźniej muszę spróbować 😉

    • Zielona wśród ludzi Reply

      Polecam spróbować:) Jeśli zamiast mleka kokosowego użyjesz jogurtu, to można trochę dosłodzić.
      A i z czerwonym też jest pyszne:) Nie musi być koniecznie zielony.

  2. Mleczko kokosowe z grejpfrutem…? No nie wiem… Brzmi to trochę dziwnie, ale skoro ciasto z buraczków może być smaczne… 🙂

    • Zielona wśród ludzi Reply

      Też kiedyś nie wierzyłam w to połączenie:)

Write A Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.