Uwielbiam wszystko co zielone, szczególnie w sałatkach. W zielonym zastrzyku energii prawie wszystko jest zielone, a przygotowanie tej sałatki jest dziecinnie proste i nie zajmuje więcej niż 3 minuty. Dlatego właśnie ją uwielbiam. Można ją zabrać do szkoły/pracy lub chrupać zamiast chipsów podczas oglądania filmu.
Składniki:
200 g mieszanki kiełków (fasola mung, soczewica, cieciorka)
garść pestek dyni
garść pistacji
oliwa z oliwek
świeżo mielony czarny pieprz
ząbek czosnku
Pistacje obieramy z łupinek. Na polaną oliwą patelnię wrzucamy kiełki, pestki dyni i pistacje. Podgrzewamy chwilę na małym ogniu, następnie dodajemy zmiażdżony czosnek i smażymy jeszcze przez kilka sekund. Doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, przekładamy do miseczki i zajadamy ze smakiem.
1 Comment
rewelacja:)bardzo ciekawy przepis! i te pistacje…..wypróbuję 🙂
kulinarnyoliwek.blox.pl