Można powiedzieć, że ta zupa na zawsze zmieniła moje życie. Pomidorówka z cynamonem?! Wszyscy tak reagowali, gdy podawałam im talerz pachnącej, gorącej zupy i mówiłam skąd pochodzi ten aromat. Ale nie było osoby, której by ta zupa nie smakowała. Na prawdę, zaufajcie Asi z Kwestii Smaku i nie bójcie się dodawać cynamonu i goździków do pomidorowej 😀
Ja oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła tej zupy  trochę inaczej niż mówi przepis. Najważniejsza różnicą jest to, że zupę robię z soku pomidorowego (zwłaszcza teraz, kiedy nie ma dobrych pomidorów). Cynamon dodaję zawsze w proszku. Goździki najlepiej wyjąć po ugotowaniu zupy, żeby ta nie nabrała zbyt intensywnego aromatu. Ja najbardziej lubię jeść pomidorową błyskawiczną z makaronem ryżowym. To sprawia, że przygotowuje się ją jeszcze szybciej. Idealny zdrowy fast food 🙂
źródło: www.kwiestasmaku.com

Write A Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.