Kanapka z jabłka z masłem orzechowym obiegła już chyba cały internet, ale ze względu na jej smak, nie mogłam pominąć jej w tej serii postów. Jest pyszna, pożywna i może nie zastąpi śniadania, ale słodką bułkę w południe już tak.
SKŁADNIKI:
duże jabłko
masło orzechowe
kilka nerkowców
miód/ syrop/ dżem
Jabłko kroimy w grube plastry, wycinamy gniazdo nasienne. Pierwszy plaster smarujemy masłem orzechowym i posypujemy posiekanymi orzeszkami. Drugi plaster smarujemy miodem/syropem lub dżemem i ponownie posypujemy orzeszkami.
6 komentarzy
Najlepsze połączenie z możliwych ! 😉
pycha:)
http://www.pinterest.com/pin/164522192607631302/ coś dla Ciebie 🙂
Dzięki:)
a co jak lubie kanapke z pasztetem?
W takim razie proponuję kanapkę z cukinii.